Öt év legjobb ötven lemezének egyike

A világ legelismertebb világzenei szaklapja, a londoni székhelyű SONGLINES listázta az elmúlt 5 év legjobb 50 lemezét, amelyek közé – egyetlen magyar kiadású albumként - bekerült Lajkó Félix és a lengyel VOLOSI közös lemeze (2019 Fonó)!

Nem ez az egyetlen elismerés, amelyet a világhírű vajdasági hegedűvirtuóz és a lengyel világzene legjobb vonós felállásának közös zenei anyaga kapott. A lemez számos éves összesítésben került 2019 legjobb albumai közé, így az említett Songlines is előkelő helyen hozta 2019-es listáján. Fonogram-jelölt lett és az ezzel azonos értékű lengyel Fonogram-díjra is jelölték. 

 

A Balkan World Music Charts toplistájának élére került, éves összesítésben is dobogós lett, ugyanígy a berlini székhelyű World Music Charts Europe dobogósa volt hónapokon keresztül, és a hazai Lángoló Gitárok is a Top 11-be válogatta. 

Tekintettel az 5 év alatt megjelenő lemezek nagy számára és a piacon levő sok remek kiadóra és művészre, a Songlines jelenlegi elismerése valóban sokat jelent a kiadónak és a művészeknek egyaránt.