12 tételes mű Jézus életéről

Több kistelepülésen adott templomi koncerteket az őszi hónapokban Benda Gábor. Elsősorban a saját kompozícióit játszotta, s szerepelt köztük a Jézus élétéről szóló 12 tételes darab is. A hangverseny-sorozat 2021-ben is folytatódik.

“Elsősorban saját szerzeményeimet játszom, amelyekre a klasszikus, dzsessz- és világzenei stílusjegyek jellemzők. Célom, hogy lehetőleg azoknak is örömet szerezzenek, akik életükben először járnak élőzenei előadáson” - nyilatkozta korábban a sorozatról Benda Gábor zongoraművész a Magyar Nemzetnek. 

 

A turné keretében számos templomban koncertezett, fellépett Nagygécen, Szamosangyalon, Szamosbecsen, Szamostatárfalván, Bodaszilváson, Tornabarakonyon, Rácalmáson. 

Október közepén pedig a a Fóti Szeplőtelen Fogantatás Templomban hangzott fel először egyben a Jézus története című, 12 tételes szerzeménye. A tételek között evangéliumi narráció hangzott fel: a történetek rövid összefoglalása.

A tervek szerint a sorozat 2021-ben is folytatódik, elsősorban templomokban, és Benda Gábor szeretné a Jézus életéről szóló művét a határon túlon is bemutatni.