A MÁV Zenekar autója és a miskolciak kvartettje

Együtt könnyebb! A Miskolci Szimfonikus Zenekar csatlakozott a MÁV Szimfonikusok „Nyiss ablakot a zenének!” programsorozatához. Így szombaton, május 16-án,  Miskolcon közösen juttatjuk el a muzsikát olyanokhoz, akiket a járványhelyzet bezárt!

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra bíztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét. Partnereik, a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével, március 30-ától útnak indítottak 2 autót, amelyek klasszikus zenét sugározva járják az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének. 

A kezdeményezés hatalmas sikert aratott, és néhány hét alatt átlépett Budapest határain. Az autók az ország nagyvárosaiban és a falvakban is megfordulnak már. A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat a zenekar művészei vezetik, az útvonalakat a nézők üzenetei, a követők kérései alapján alakítják, a beszámolókat, képeket, videókat a MÁV Zenekar facebook oldalán lehet követni. A zenélő járművek megfordultak már idősotthonokban, a László Kórház covid részlegénél, de vittek zenét érettségizők helyett szentendrei tanároknak, meglátogattak zeneiskolás gyerekeket, s zenéltek lakóközösségeknek és a Balatoni településeken is. A nemzetközi sajtó szintén felfigyelt az egyedi kezdeményezésre. Az akcióról hírt adott a La Guardien és a Reuters nemzetközi hírügynökség is.

 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott tehát a Miskolci Szimfonikus Zenekar is, akik egy kamaraformációval (a Siklósi Tamás, B. Kundráth Klára, K. Móri Mariann és Németh Karina Szvetlana alkotta fuvola kvartett) jelennek meg szombaton, Miskolcon két helyszínen, az alábbi időpontokban:
Napház otthon (Miskolctapolcai út 37.) 10.30-kor, 

valamint Vasgyár városrész Idősek Otthona (Kórház út 1.) 13.00-kor. 

A két zenekar vezetése és művészei elkötelezettek abban, hogy most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia a világnak, néhány boldog, önfeledt pillanatot okozzanak a ZENE által. Tekintsünk együtt bizakodva a jövő felé, hisz bízunk abban, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk az ország koncerttermeiben!