ABBA emlékkoncert filmen, szimfonikus zenekarral

Több éve hatalmas siker fogadja a Pannon Filharmonikusok ABBA-sorozatát. Az előadásokra a közönség pár óra alatt megvásárolta a belépőjegyeket, nemcsak a hagyományos február 14-i Valentin-napi koncertek, hanem a nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetett, másnap esti előadások is telt házzal futottak. A tavaly nyári szabadtéri előadások után, a jelenlegi szigorítások közepette, a zenekar most nagyszerű lehetőséget kínál! Bár élő műsor szervezésére nincs mód, az utolsó koncerten rögzített felvételekből igazi pezsgő koncertfilmet készített, amelynek premierje 2021. február 14-én vasárnap, 20.00 órakor lesz.

Vannak olyan előadások, amelyeknek a sikere látszólag egyszerűen megfejthető: méltán megunhatatlan, világhírű dalok a könnyűzene világából, nagyszerű énekes előadók, ismert dallamok. Holott mindez nem elég ahhoz, hogy igazán magas minőségű tartalmat rejtsen a fokozott érdeklődés. A pécsi zenekar elsősorban Vass András állandó karmester, valamint Brandenburg Ádám hangszerelésében olyan magas zenei minőségű, szimfonikus zenekarra készült átiratot készített, amely a maga nemében példátlan. Természetesen sok dal szimfonikus zenekari feldolgozását ismerjük, de világhírű zeneszámok ilyen finomra hangolt, ennyire gazdag és klasszikus zenei megközelítésű hangszerelése egészen egyedi. A közönség az online térbe helyezett - és így a világ szinte bármely pontján megtekinthető - koncertfilm révén valójában ezen különleges zenei élmény világpremierjének lehet most részese – közli a Pannon Filharmonikusok a honlapján.

Természetesen azokat a közösségi élményeket, amelyeket a Kodály Központban a zenekar minden ABBA előadás kapcsán, a muzsikán túl kínált a közönségnek, pótolni nem lehet. Így az idén elmarad a nyílt színi lánykérés és a bátor fiatalembert sem ajándékozza meg a zenekar a jegygyűrűvel, amit választottjának nyújthat át. (Amely lánykérésről egyértelműen elmondható, őszinte és sikeres volt, hiszen azóta kétszeres gyermekáldás boldogítja a fiatal párt.) A muzsikusok sem tudnak exkluzív szerenádot adni a hölgy ablaka alatt.  Nem tudjuk továbbá kedvesünket meglepni a helyszínen a szemünk íriszéről készített felvétellel. A zenekar azonban arra biztat, hogy kovácsoljunk előnyt a hátrányból: ha most nem is a szervezők által felkért sztár mixerek egyike, de az idén mi magunk készíthetünk otthon szerelemkoktélt szerettünknek. Együtt énekelni a művészekkel, nagyot táncolni a kedvenc számainkra otthon talán még jobban lehet, és ajándékként is elküldhetjük a megvásárolt koncertfilm elérhetőségét is barátainknak.

 

A svéd pop-együttes legismertebb dalai csendülnek fel eredeti nyelven, angolul a koncertfilmen, a jó hangulatról a nívós zenei átiratok, a zenei, színházi élet kiváló előadói és Bősze Ádám házigazda gondoskodik, aki a tőle megszokott humorral konferál. A filmet angol feliratozással külföldiek számára is élvezhetővé tették.

A Pannon Filharmonikusok szimfonikus zenekarát Illényi Péter vezényli. Közreműködik Polyák Lilla, Malek Andrea, Náray Erika, Magyar Bálint valamint Juhász Levente. A pécsi zenekartól megszokott kiváló minőségű crossover produkció valóban minden korosztálynak szól. A zenekar reméli, hogy ahogyan egyéb online produkciói, a hangversenyeinek élő közvetítései, ez a zenés koncertfilm is közelebb tudja hozni a járványhelyzet miatt távol került embereket egymáshoz - azon túl, hogy egyben minőségi zenei élményt nyújt.

A Pannon Filharmonikusok koncertfilmje egy új együttműködés keretében az E-Színház honlapján is elérhető. A film 2021. február 14-én 20.00 órától lesz látható azok számára, akik jegyet váltottak rá, az értékesítési felület a zenekar honlapján (www.pfz.hu) és az E-Színház oldalán (www.eszinhaz.hu) is aktív. 

A normál jegy ára 4 990 Ft, a Családi /Támogatói jegy 9 990 Ft, amennyiben többen nézik a koncertfilmet, illetve támogatni kívánják a Pannon Filharmonikusokat. Az 1 óra 52 perces film egyszer lesz megtekinthető, mint ahogyan egy valós idejű élő közvetítés, tehát este 20.00 órától. Az E-Színház felületén a koncertre jegyet vásárolni február 14. 17:50-ig van lehetőség, itt ajándék jegyeket is vásárolhatunk.

A korlátozások ellenére kapcsolatban maradhatnak a zenekarral továbbra is: természetesen a honlapján (link: www.pfz.hu), a kisfilmeket és zenét kínáló zenei You-Tube csatornáján (link: www.youtube.com/user/pannonphilharmonic), élő közvetítései segítségével, valamint a közösségi médiában.