Amerikai Álom szimfonikus módra

Amerikai hangulatot idézve ad koncertet a Miskolci Szimfonikus Zenekar április 27-én, este 19 órától a Művészetek Házában.

Érdekes és izgalmas programot kínál a Miskolci Szimfonikusok április 27-i Amerikai Álom című koncertje, mely egy különleges válogatás az amerikai zeneirodalom remekeiből. Megemlékezvén a 100 éve született zeneszerzőről, a West Side Story alkotójáról, Leonard Bernsteinről, a koncerten elhangzik majd a népszerű A városban (On the Town ) – Három tánc című tétele is.

David Curtis

A műsoron szerepel még a kortárs amerikai komponista Peter Lieuwen Heartland című darabjának ősbemutatója. A zeneszerző ezt a művet kifejezetten a miskolci zenekarnak komponálta, s személyesen is eljön meghallgatni, hogy szól az, mikor a múzsa találkozik az általa ihletett és neki szánt alkotással.

Ezek után hallhatja majd a közönség Dohnányi Ernő Amerikai rapszódiáját, amelyet a zeneszerző az Egyesült Államokban töltött évei alatt komponált az egyik amerikai egyetem megbízásából. A zenemű minden hangját áthatja tehát az amerikai életérzés.

A műsort Aaron Copland Tavasz az Appalache-hegységben című népszerű alkotása zárja, amely eredetileg balettzenének készült, ám a szerző végül nagyzenekari szvitet állított össze belőle.

Az est karmestere a miskolci közönség által már ismert és kedvelt angol származású, brácsásként is elismert David Curtis lesz.