Angol nyelvű népdalkurzus a Hagyományok Házában

Hatalkalmas angol nyelvű népi ének kurzust indít a Hagyományok Háza. A 2019. április 8-án induló kurzust az Amerikában élő, de magyar népdalkincset mélyen ismerő Bozzay Zina vezeti.

A hathetes kurzuson a magyar népdalok különböző stílusaival ismerkedhetnek meg a résztvevők, eredeti hangfelvételek alapján közvetlenül tanulva a népdalokat. Az angol nyelvű kurzusra minden érdeklődőt zenei vagy nyelvi háttértől függetlenül szeretettel várnak. A résztvevők megkapják a dalok hangfelvételét, magyar kiejtési segédletet, a dalok szövegét és angol nyelvű fordítását, valamint ismeretterjesztő leírást a tanult népdalokról.

Magyar népdalkör az Ashkenaz művészeti központban (Berkley, California)

Bozzay Zina anyanyelve ugyan angol, mégis ő a San Franciscó-i magyar népdalkör alapítója, és több mint egy évtizedet töltött azzal, hogy magyar népdalokat tanítson nem magyar anyanyelvűeknek szerte az Egyesült Államokban. Kedves, barátságos tanítási stílusáról ismerik, többféle metódust alkalmazva bontja elemeire és teszi ily módon mindenki számára elérhetővé a legnagyobb kihívást jelentő népdalok elsajátítását is.

Bozzay Zina

A kurzus gazdag repertoárja magába foglalja a Kárpát-medence (Erdély, Moldva és a Dunántúl) népi kultúrájából fakadó csodálatos hangsorokkal és aszimmetrikus ritmusokkal bíró lassú, díszítésekkel teli dalokat, szórakoztató táncokat és tavaszi dallamokat is. A tavasz végén egy (nem kötelező érvényű) fellépési lehetőséget is biztosítanak a résztvevőknek. A Hagyományok Háza szeretettel várja azokat, akik csak most ismerkednek a stílussal, de azokat is akik már évek óta gyakorolják azt, illetve magyarul nem beszélőket éppúgy, mint magyar anyanyelvűeket, akik angoltudásukat kívánják fejleszteni.

A kurzus alkalmai: 2019 április 8. és május 20. közt hétfőnként 18-20 óra közt (kivéve április 22.)

Részvételi díj: 2.500 Ft / alkalom

Diák ár: 2000 Ft / alkalom