Apja-fia est a Fonóban

A szó tanít, a példa vonz. Az „Apja-fia” műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. Itt a terített asztal, a családi ünnepek, az együttlét - szakadatlan tanulási alkalom. A Kossuth-díjas népdalénekes, mesemondó kunhegyesi édesanyjától kapta és örökölte mesterségét, ő pedig édesapjától, Tanka Gábortól, a híres táncos-tréfamester-nótafától. Berecz András első gyermeke, István, apja tudományát nemcsak átvette,  hanem meg is toldotta. A Fonó népzenei programjainak lelke, alakítója, a ház népzenei igazgatója Örökös Aranysarkanytús táncos István csütörtökön édesapjával, a legendás ének- és mesemondóval lép a Fonó színpadára, emlékezetes este lesz!

A Fonó nyári sorozatában számos kiváló formáció ad koncertet vagy muzsikál táncházat, különleges esték ezek szabad levegőn, biztonságban. 

Ezen a héten vendégünk lesz pénteken este az Erdőfű, akik koncertet és táncházat zenélnek. Augusztus 1-jén, szombaton este pedig Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák töltik be muzsikával és jókedvvel a házat, vendégük: Koncz Gergely. 

 

(Berecz István és Berecz András)

Hétfőn és kedden session-ök, azaz közösségi örömzene csoportok várják az érdeklődőket, amelyekhez szabadon lehet hangszerrel, vagy hallgatóként/nézőként csatlakozni. Több ingyenes koncertet is tartunk a házban, ezen a héten szerdán a Max & Kata francia-magyar gitárduója lép fel, majd utánuk Vizeli Bálint és Barátai muzsikálnak a „Köszönjük, Magyarország!”-program keretében. Csütörtökön az Apja-fia est után a D.A.S. Trió jazzkoncertjét élvezhetik az érdeklődők a teraszon. 

Szombaton napközben első alkalommal várjuk közönségünket a Fonó Delelőre, ahol családi programokkal, ebédlehetőséggel és hozzá tartozó jó zenével várjuk a kicsiket és nagyokat 11. órától 14.30-ig. Ezen a héten Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő koncertje várja 11.00-től a gyerekeket, 13.00-tól pedig Lakatos Vilmos és zenekara muzsikál a „Köszönjük, Magyarország!'"-program keretében.