Balázs János és Vigh Andrea online koncertje

Az érdeklődők február 27-én, szombaton este 7 órakor Balázs János és Vigh Andrea koncertjét hallgathatják meg live streaming formában az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat új kezdeményezéseként. A koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában. 

Az elmaradt hangversenyek kárpótlásaként a sorozat bérletesei és jegyvásárlói díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az alábbi linken található kérdőív kitöltésével. A szervezők ily módon is kísérletet tesznek elmaradt koncertjeik részleges ellentételezésére. Az ingyenes csatlakozást biztosító kérdőív kitöltésének határideje február 25. (csütörtök) 23 óra, így még lesz elég idő az információs csomag elküldéséhez: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDRUU8xO39QJWcKm6L3PP-2AZlEAwTJeVpTR_Xip3f1X2buQ/viewform

A koncerten válogatást hallgathatnak Balázs János új lemezének anyagából. A műsor összeállításához közönség segítségét is kérik. A lemez anyagából mindenki választhat egy művet, melyet az alábbi link kitöltésével tud megtenni. A legtöbb szavazatot kapott kompozíciók fognak elhangozni az est műsorán. A hangverseny még színesebb lesz Vigh Andrea közreműködésével, aki a hárfairodalom legszebb darabjaiból ad rövid ízelítőt. Az exkluzív koncerten az érdeklődők betekintést kapnak a művészek ünnepnapjai mellett a hétköznapok világába is.

Az alábbi linken az esemény kezdetéig szavazhatnak a koncert műsorára: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIokCyg4b0byuVbv86e-wJsvsBnj0oqzVWzfgLe5RteExjBw/viewform?gxids=7628

 

(fotó: Kleb Attila)

Balázs János: 

„A tavasz végén a Naxos gondozásában megjelenő lemezem koncepciója azt a romantikus hagyományt tükrözi, amikor a zongoristák és zeneszerzők improvizáltak és átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A lemezen bemutatom azt a 200 éves tradíciót, melyben az előadóművész az alkotóművész társává válik. Ezzel a lemezzel szeretném felhívni a figyelmet eme műfaj létjogosultságára a klasszikus zenében és szeretnék tisztelegni a 100 éve született Cziffra György emléke előtt.”

A lemez műsora: 

J. S. Bach–Busoni: Prelude & Fugue in D major, BWV 532, 

Wagner–Liszt: Isolda szerelmi halála, Schumann–Liszt: Widmung, 

Liszt–Balázs: 6. magyar rapszódia, Saint-Saëns–Balázs: A hattyú, 

Rachmaninov–Balázs: Vocalise, Puccini–Balázs: Lauretta áriája, 

Mendelssohn–Liszt: Szentivánéji álom, Brahms–Cziffra–Balázs: 5. és 6. magyar tánc,

Ponce–Balázs: Estrellita, J. Strauss–Balázs: Reminiscences paraphrase

 

A jegyvásárlás linkje: https://online-azongora.jegy.hu/#/event

(A fenti linket a jegy.hu honlapon a címoldal felső sorában található „Online” szövegre kattintva érik el, ahol az 1. helyen szerepel a partnerlistában: MVM Koncertek – A Zongora.)

A jegykategóriák: 1.500 Ft-ért egy link vásárolható, mellyel a koncert és a művészekkel való beszélgetés élőben nézhető és hallgatható meg. A családi jegy ára 3.000 Ft: többen jelezték, mivel a koncertet egy monitoron több családtag is egyszerre szeretné meghallgatni, szívesen vásárolnának családi jegyet, mert a hangversenyteremben is minden személynek külön jegyre van szüksége a koncert látogatásához. Ezzel is a koncertek megrendezését szeretnék támogatni, természetesen önkéntes alapon. A támogatói jeggyel pedig (5.000 Ft) lehetőséget adnak közönségnek a sorozat további támogatására, amit ebben a nehéz helyzetben előre is nagyon köszönnek.