Dupla jubileumot ünnepel a Magyar Kamarazenekar

Ötödik alkalommal rendezi meg a Fővárosi Palotakoncertek programsorozatát a Magyar Kamarazenekar. Ezúttal a Festetics Palota gyönyörű Tükörtermében tartja az együttes a nyitóhangversenyt, április 30-án. Az ünnepi esemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje is.

A Fővárosi Palotakoncertek-programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

(Bánfalvi Béla)

Az V. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar április 30-án,  19 órától várja a közönséget a Festetics Palota Tükörtermébe, az épület miliőjének megfelelő, ünnepi műsorral, hiszen az együttes most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az est házigazdája: Zelinka Tamás. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész lesz. Közreműködnek a zenekar szólistái, így többek között Sztathatosz Sebestyén görög-magyar származású hegedűművész, aki rendkívül fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait, zenekarait és versenyeit. A műsoron elhangzanak többek között virtuóz Vivaldi-, Paganini- és Saint-Saëns-darabok.

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei szakma jeles képviselői, akik mögött több évtizedes szakmai képzés és múlt áll. Az együttes világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóf hegedűművésszel, Lisztes Jenő cimbalomművésszel vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel. A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője. Az együttes alapítója, vezetője és hangversenymestere Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda hálózatában 3990 Ft-os egységáron.