Változatos jazzfesztivál Érden

Szeptember 6–11. között már második alkalommal rendezik meg az Érdi Jazz Fesztivált, amely a szervezők szerint „azokhoz szól, akik nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára.” A három helyszínen rendezendő koncertek mindegyike belépődíj nélkül tekinthető és hallgatható meg. A közreműködők között megtaláljuk Dresch Mihályt, Gáspár Károlyt, Juhász Gábort, Winand Gábort, Szőke Nikolettát és László Attilát is.

Gramofon.hu

Szeptember 6-án, kedden este hat órakor a Hoffbeat zenekar játszik az érdi zenei könyvtárban. A jelenlegi kvartett 2015 januárjában kezdte meg működését, Ludányi Tamás szaxofonossal kiegészülve. Repertoárjukon saját szerzemények és standardek átdolgozásai szerepelnek. Szeptember 8-án, ugyancsak este hatkor, az érdi felnőttkönyvtárban a Malko Teatro színházi előadását rendezik – jazzmuzsikával fűszerezve. A Malko Teatro 1996-ban jött létre, mint független, alternatív színházi társulat. Idén a Johanna Bulvar című zenés darabot láthatjuk tőlük; Sztefan Canev komédiája és egy nyolcvanas évekbeli bolgár musical összecsengései adják a darab szerkezetét.

Szeptember 9-én, Érd főterén Dresch Mihály ezúttal vonós kvartettjével (ifj. Csoóri Sándor, Brasnyó Antal, Bognár András) muzsikál. Másnap este Gáspár Károly zongorista triója, valamint Juhász Gábor (gitár) és Winand Gábor (ének, fúvósok) lép színpadra a főtéren. A zenekar vezetőjének saját szerzeményein kívül jazz standardeket is játszik a trió és vendégei. Szeptember 11-én, vasárnap este hét órakor a László Attila Quartet és vendégük, Szőke Nikoletta énekesnő zárja a fesztivált.

A tavalyi első Érdi Jazz Fesztivált Kéri Mihály festőművész kezdeményezte, aki az Érdi Galéria művészeti vezetője. A szervezésben aktívan részt vesz Irk Réka, aki webdesignnal, programozással és fejlesztéssel foglalkozik – a többi között kiadónk honlapja, a www.gramofon.hu fejlesztése is Rékának köszönhető.

Bővebb információ: www.erdijazzfesztival.hu