EstiDalPosta Kolonits Klárával

A jelenlegi bezártságban is szeretné megosztani az érdeklődőkkel a zene, az éneklés örömét Kolonits Klára. Esténként az énekesnő facebook oldalán láthatóak-hallhatóak a mini-dalkoncertek, az EstiDalPosták, amelyekre a műveket felváltva válogatják a férjével, Dinyés Dániellel. 

“Az életünk sok nehézségén segített át bennünket a közös zenélés.Csak lekapunk a polcról egy dalkottát (rengeteg van, örököltem sokat nagypapámtól és mi is gyűjtöttük egész életünkben), s elkezdünk blattolni. Aztán ezekből lettek a különleges vagy szokatlan dalkoncert összeállításaink, amelyek újabb és újabb művek, szerzők felfedezésére sarkalltak minket. Most, ebben a bezártságban ezt az örömet, ezt a hangulatot szerettük volna megosztani. Nem voltak elvárásaink, a dal műfaja nem vonzott sose tömegeket, de az intimitásával, közvetlenségével néhány perc élményt adhat annak, aki szívesen fogadja ezt tőlünk. 

 

Kolonits Klára és Dinyés Dániel egy korábbi hangversenyen (fotó: Kaya Ariel Woytynowska)

Dani találta ki a múlt hétfőn és aznap este el is kezdtük. Nincs fix időpont, általában megvárjuk, hogy besötétedjen és végezzünk a napi tennivalókkal. Az a tervünk, hogy amíg ez a bezártság van, minden este legyen EstiDalPosta. Azt hiszem, legalább egy évre való anyagunk van, de bízom benne, hogy hamarosan inkább élőben hallhat minket minden érdeklődő. Mindennap cserélünk, ki választ… A pillanatnyi hangulat dönt, nincs benne semmi rendszer, csak az öröm!” - mondja az énekesnő.