Hamarosan indul a 10. Kaposfest

Augusztus 13-19. között 10. alkalommal rendezik a Kaposvári Kamarazenei Fesztivál, azaz a Kaposfest. A jubiláló fesztivál művészeti vezetői, Baráti Kristóf és Várdai István a jeles alkalomból olyan programot állítottak össze, mely visszatekint a korábbi évekre, de újdonságokat is kínál.

Bolyki György, a fesztivál igazgatója elmondta, hogy már az első évben a régióban egyedülálló módon, világszínvonalú fesztivált hoztak létre, amely az elmúlt években sem nőtte túl magát, igazi „ékszerdoboza” a térségnek. Az eseménysorozatra minden évben már hónapokkal a koncertek előtt elkelnek a jegyek és bérletek.

Az idei fesztivál fellépői között több mint 30 szólista, így Alekszej Vologyin, Julien Quentin, Lars Anders Tomter, Juan Pablo Jofre, Mirijam Schröder és Camille Thomas vagy éppen a Liszt Ferenc Kamarazenekar is megtalálhatók. A fesztivál központi helyszíne továbbra is a Szivárvány Kultúrpalota, de mellette több helyszínen is találkozhatnak az érdeklődők klasszikus zenei koncertekkel.

Baráti Kristóf és Várdai István (forrás: Kaposfest)

A komolyzene mellett a kiegészítő programok is hangsúlyos szerepet játszanak majd: Segal Viktor fesztiválséf újra Kaposfest menüt készít, Tóth Sándor díjnyertes barista kávét kóstoltat, Kassai Lajos lovasíjász vendégül látja a művészeket és a közönséget is, a Gard’Ann cukrászdában a Kaposfest macaron édesíti a betérők ízlelőbimbóit. Újra érkeznek a legfinomabb sörök a Kaposvári Kézműves Sörünnepen és nagykoncertet ad a Boney M feat Sheyla Bonnick. Az egyik legnépszerűbb kiegészítő program a műismertető, amelyen minden klasszikus zenei koncert előtt részt vehet a közönség, idén Tóth Endre zenetörténész várja az érdeklődőket Kapos Hotelben. Szintén nem hiányozhat a fesztiválról a házigazda, Bősze Ádám, aki a műsorvezetői feladatok mellett most saját komolyzenei stand up show-jával is fellép a Kaposfesten.

A Kamara Akadémia Egyesület fiatal tehetségei sem maradnak ki a fellépők közül. Őket a koncertek mellett mesterkurzusokon tanítják majd a jelenlévő művészek, és az eredményt a Kaposfest közönsége hallhatja és láthatja majd a fesztivál végén.