Hol volt, hol nem - Szlávics Anna új lemeze

Új formációval és lemezzel jelentkezett az énekes-gitáros-dalszerző Szlávics Anna. A fiatal zenészekből összeállt Anna Mur elnevezésű zenekar az énekesnőtől már megszokott és sikerre vitt zenei- és szövegvilágot élteti tovább.

Szlávics Anna budapesti énekes-gitáros-dalszerző, zenei utazó-cirkuszával, hét év alatt bejárta Európa majd minden szegletét. Utcazenétől a legkülönfélébb színpadokon énekelte, játszotta dalait. Ezek lenyomata hat Cirkusz-KA lemezen jelent meg, szerzőtársával olyan hazai és nemzetközi szakmai elismerésekben részesültek, mint például a Worldmusic Network világzenei dalversenyének díja. Itthon leggyakrabban a Jazzy Rádió játszási listájában hallható, de spanyol, brazil, német, lengyel, szlovén, szerb, horvát és osztrák rádiók világzenei műsor- szerkesztői is időről-időre válogatnak a lemezek anyagából.

2016-bann új zenekart alapított, mely a 2017-es bemutatkozó koncertek után hosszabb szünetet tartott, ez adott az útkeresésnek és az alkotói folyamatok beteljesülésének. Így 2018-ban az Anna Mur kiforrott zenei világa jelenhetett meg a bemutatkozó kislemezen. Szlávics Anna a zenekarban énekel és gitározik (valamint a zenét és szövegeket szerzőként is jegyzi). Somogyi Márton billentyűs hangszereken játszik, Szalay Tamás Géza nagybőgőzik és basszusgitározik, Orosz Márton pedig dobokon működik közre.

Az öt dalt és egy kissé más felállással (Cseh Péter – gitár, Laskay Péter – dobok) rögzített bonus tracket tartalmazó kislemez műfaját leginkább „art pop”-ként lehetne meghatározni. Ezek a kicsit jazzes, helyenként bossa nova-hatásokkal, világzenei ízzel előadott dalok a Szlávics Anna egyéni hangját tükröző, személyes történeteket, vallomásokat keserédes humorral átélő szövegekkel válnak teljessé. Ez a zene örömet ad a közönségnek és előadóknak egyaránt.