Hospice Voice – Zenei utazás a Szent Efrém Férfikarral

Különleges apropója van a Szent Efrém Férfikar 2018. október 14-én, 18 órakor kezdődő koncertjének: október második szombatja egyet jelent a Hospice Világnapjával.

E naphoz közel sorra csendülnek fel a kóruskoncertek: templomok, hangversenytermek szolgálnak helyszínéül a Hospice Voice koncerteknek. A Magyar Hospice Alapítvány sok éve csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez: eseményeiken különleges zenei élményekkel kívánják felhívni a figyelmet az emberi méltóság megőrzésének fontosságára.

Szent Efrém Férfikar (fotó: Orbán Domonkos)

Idei fellépőjük a Szent Efrém Férfikar, mely 2002-ben alakult Bubnó Tamás Liszt-díjas, érdemes művész irányításával. „Eredetileg egy különleges hanganyag, Boksay János művének rögzítéséhez volt szükség nyolc férfihangra” - mondja Bubnó Tamás karnagy. „A lemez sikere, kuriozitása adta az ötletet, hogy az együttes állandósítsa működését” – folytatja a kórusvezető. Hamar beigazolódott: létük hiánypótló nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi koncertéletben is. Zenei utazás – ez koncertjük címe, és három földrajzi területre kalauzolja a hallgatóságot: a mediterráneum liturgikus és paraliturgikus dallamai csendülnek fel az első blokkban, melyet a Nyugat zenéje követ Purcell, Dunstable, Liszt és Sáry László egy-egy művén keresztül. Végül Ázsia és Afrika ősi, szakrális dallamvilágába nyerhetünk betekintést.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta segíti a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat. A kezdetektől nagy gondot fordítanak a társadalmi szemléletformálásra, törekszenek arra, hogy eseményeikkel minél több embert szólítsanak meg.

A koncertre 2000 forintos támogatói jegyek elérhetők ezt a linket követve: http://hospicehaz.hu/adomanyozas/ vagy a helyszínen: Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség temploma, 1071 Budapest, Városligeti fasor 17.

A koncert a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség támogatásával jött létre.