Interjú és hangverseny kombinációja

A múlt év decemberében rendhagyó koncertsorozatot indított a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek, amelynek helyszíne és társszervezője az Akvárium Klub. A második estre január 26-án várják az érdeklődőket. 

A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat, amelyekre a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel reflektál a zenekar.  Ennek a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, és ezáltal segítse a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését.

A sorozat első vendége Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó volt. A beszélgetést a fiatalokból álló közönség élvezettel hallgatta, és hatalmas sikere volt az elhangzott zeneműveknek is. 

 

(A Zene Showja - fotó: Steirer Máté)

A Zene Showja második programjának sztárvendége Törőcsik Franciska, az egyik legkeresettebb színművész  - számos film-, és színházi szerep van mögötte - , valamint az Anima Sound System  népszerű énekese. Az est során a zenéhez fűződő kapcsolatáról, személyes élményeiről, inspirációkról lesz szó, keresve a művészeti ágak közötti párhuzamokat és ellentéteket. A közvetlen hangulatú beszélgetésben olyan témák kerülnek terítékre, amelyek a hallgatóság számára érdekesek, hiszen sok mindent megtudhatnak a kitűnő fiatal művész életfilozófiájáról, a művészetek közötti átjárhatóságról, és a felcsendülő zeneművek - Berlioz, Puccini, Ravel és Verdi – hatásairól. 

A program további különlegességének ígérkezik Törőcsik Franciska és a MÁV Szimfonikus Zenekar közös műsorszáma, amelyre a fináléban kerül sor. A Zene Showja karmestere Dénes-Worowski Marcell, műsorvezető Seidl Dénes, trombitaművész, a ZeneMűvek alapítói.