Jazz-színház a MAO-val

A jazz muzsika iránt a végletekig elkötelezett Modern Art Orchestra és az improvizáció egyik legtapasztaltabb színházi képviselője, Kálloy Molnár Péter közös jazz-színházi produkciót mutat be 2017. október 29-én délelőtt 11 órakor, este pedig a zenekar koncerttel nyitja meg évadát a Budapest Music Centerben.

Az „Amerikából jöttem” új interaktív koncertsorozat nem titkoltan a jazz alapvetéseit kívánja bemutatni, emellett a színház és humor erejével közelebb hozni a műfajt a jövő zenehallgató közönségéhez. A szórakoztató családi műsor során garantált a sok nevetés, lehetetlen improvizációs helyzetek, virtuóz megoldások és az igazán jó zene.

Kálloy Molnár Péter

A két részből álló produkció első fele a játékos ismeretterjesztés jegyében telik: Kálloy Molnár Péter – aki maga is énekes-zenész-dalszerző, több lemeze is megjelent – alkalomról alkalomra újabb és újabb szerepbe bújik. Hol producerként, hol hangszerszállítóként érkezik a MAO zenészei közé, akikkel közösen így mindig más aspektusból mesélik el a jazz történetét. Megismerni igazán a jazz muzsikát azonban csak úgy lehet, ha hallgatja is az ember. A második részt a big band Fekete-Kovács Kornél vezényletével az aktuális témához kapcsolódó darabokból válogatott koncerttel zárja.

Modern Art Orchestra

A műfaját tekintve is teljesen újnak számító, havonta jelentkező műsort a szervezők minden korosztálynak ajánlják, de főként a hangszeren játszó vagy tanuló fiataloknak szánják.

A tizenegyedik éve működő együttes rendkívül sokszínű és számos vendégszereplőt felvonultató időszaknak néz elébe a BMC-ben. A 2017/2018-as évad keresztmetszeteként a nyitókoncert programjában, melyet ugyancsak a BMC-ben, ugyanezen a napon 19:30-kor rendeznek, szerepelnek Bob Mintzer, Herbie Hancock, Quincy Jones, Buddy Rich és Miles Davis alkotásai, de felcsendül Csajkovszkij Diótörőjének Duke Ellington és Billy Strayhorn által készített feldolgozása is.

Modern Art Orchestra

A MAO műhelyből Fekete-Kovács KornélCseke Gábor, Bacsó Kristóf, Subicz Gábor és Ávéd János szerzeményei mellett az alkotókör legújabb művét, a Tizenöt magyar parasztdal című Bartók-adaptációt is hallhatja a közönség a koncerten.

A koncerten közreműködik Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas, kiváló szaxofonos is, a mai magyar jazz kiemelkedő alakja.