Kékszakállú a Bartók Szemináriumon

A Bartók-életművel rokonszenvező nézők megtalálhatják a kedvükre valót a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál (2018. július 14. és 22.) kínálatában, Szombathelyen. A fesztivál ebben az évben Bartók A kékszakállú herceg vára című operáját tekinti központi elemének.

A fesztivál záróakkordjaként Hamar Zsolt izgalmas művészi elképzelésének lehet tanúja a közönség: a bemutatandó produkció a színpadi és koncertszerű előadás fúziójának ígérkezik. A produkció különlegessége, hogy azt Hamar Zsolt, Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatójaként elődje, Kocsis Zoltán emlékének ajánlja fel. A fesztivál zárókoncertje idén rendhagyó módon egyben az Iseumi Játékok nyitókoncertje is lesz. A címszerepben Cser Krisztián, Juditként pedig a Kossuth-díjas Komlósi Idikó lesz szerepel majd.

Balog József

Július 20-án a mesterkuzusok záró koncertjeire várja szeretettel a Filharmónia Magyarország az érdeklődőket: idén a tanulni vágyók a dal és opera mesterkurzuson magától A kékszakállú herceg várának jól ismert Juditjától: a Kossuth-díjas Komlósi Ildikótól leshetnek el mesterfogásokat. A zongora mesterkurzuson Balog József, a fuvola mesterkurzuson Ittzés Gergely tanítja a jövő zenészeit. A programkínálat fontos része még a Hamar Zsolt és a Savaria Szimfonikus Zenekar nevével fémjelzett karmester mesterkurzus. A mesterkurzusokat koncertek zárják.

Az idei Bartók Fesztivál programja újabb színfolttal gazdagodott, 2018-ban első alkalommal családi nappal várják a Gayer Parkban szombathelyi közönséget július 21-én. Színes programokkal, vidám hangulattal garantáljuk a tartalmas kikapcsolódást, ahol a család minden tagja megtalálja a kedvére való programot. Koncertek a népzenétől a jazzig, bábszínház, óriásbáb, hangszersimogató, kézműves programok.