Koronázási misétől a Traviátáig

Február 10-én a Zeneakadémián, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Cziffra-emlékév közös koncertet rendez, az est szólistája Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész, aki Liszt és Chopin műveit játssza, a második részben pedig színpadra lépnek Liszt Ferenc Koronázási miséjének előadói: Szabóki Tünde (szoprán), Szántó Andrea (mezzoszoprán), László Boldizsár (tenor) és Bakonyi Marcell (basszus), valamint a Nemzeti Énekkar tagjai.  

A hangverseny mindazok számára kihagyhatatlan, akik szeretik a romantika korának nagy zeneszerzőit, valamint az oratórikus műveket. Kesselyák Gergely vezényel, akiről köztudott, hogy számos operaelőadást dirigált eddigi pályafutása során, és az is, hogy zsűritagként évek óta részt vesz a Virtuózok – televíziós tehetségkutató verseny munkájában, és lehetőséget ad a fiatal, tehetséges operaénekeseknek egy-egy általa vezényelt előadásban való fellépésre.  

 

(Molnár Levente - fotó: Zsólyomi Norbert)

Február 17-én Va Traviata hangzik fel a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében. Verdi népszerű operáját Kesselyák Gergely vezényli. A három felvonásos opera koncertszerű előadását Gábor Sylvie rendezésében láthatják. Az előadás egyik különlegessége, hogy a szereplők mindegyikének kötődése van a Virtuózokhoz. A főszereplő, Miklósa Erika (Violetta), hosszú évek óta tagja a verseny zsűrijének, Molnár Levente (Giorgio Germont), mentorként segíti a fiatalokat, Ninh Duc Hoang Long (Alfred), pedig győztesként vált országosan ismertté.  

Az előadás további szereplői is „Virtuózos” énekesek: Káldi Kiss András (Douphol báró), Fülep Máté (D’Obigny márki), Somogyi Lili (Annina), Beéri Benjámin (Gaston), Pataki Bence (Dr. Grenvil), Sellei Etelka (Flora).  Közreműködik az Ars Oratoria Kamarakórus. 

A nagyszabású előadás megtekintése remek alkalom a hazai operaélet sztárjaival, és a fiatal tehetségekkel való találkozásra is. 

Jegyek: https://mavzenekar.hu/event/erdelyi-miklos-berlet-5-2022/

Jegyek: https://mavzenekar.hu/event/szoke-tibor-mesterberlet-2-2022/