Lemezbemutató és turnézáró koncert

Online már korábban megjelent, fizikai formájában tavasszal jött ki a Góbé Élem című lemeze, az első nagylemez, amelyet a zenekar a megújult felállásban jelentetett meg. Május 28-án pedig turnézáró koncertre, lemezbemutatóra készül a csapat, amit egy táncházzal fejelnek meg. A 15 éve aktív banda 2020-ban új énekessel és nagybőgőssel kezdett alkotni, Várai Áron és Hegyi Zoltán személyében. Az új tagokkal új lendület is érkezett a formációba, ennek eredményeként születtek meg az elmúlt másfél évben megjelent dalok, és ezek összessége a most kiadott album is. A lemezen vendégként szerepel Szokolay Dongó Balázs és Busa Pista.

A 2007-ben alakult hat tagú magyar formáció már a kezdetektől merészen, kísérletező kedvvel nyúlt az autentikus népzenéhez is. Tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként folytatták, így eszköztárukban megtalálható a klasszikus-, a nép- és a könnyűzene egyaránt. A zenekar eddigi 15 éve alatt az egész Kárpát-medencét és fél Európát bejárta, és több, mint ezer koncertje során szinte minden magyar könnyűzenei platformon szerepelt. Koncertjeiken korszakok, stílusok, ízlések találkoznak, tömegek perdülnek táncra. A népzene és korunk zenéi nemcsak megférnek egymás mellett, de ugyanazon kultúrát alkotják, kölcsönhatásban állnak – ezeket a metszéspontokat keresi a Góbé eddigi négy világzenei nagylemezén. Legutóbbi – még egy másik felállásban született – hiánypótló albumuk, a Bartók 44 duó 2022-ben Fonogram-díjast kapott nép és világzene kategóriában. 

 


„Ezen az albumon betyár témából lett több a szokásosnál. Ezen törjük is a fejünket, hogyan folytassuk, de ez a jövő muzsikája. Az Élem egy újabb tökéletes pillanatkép arról, hol tartunk ízlésileg, zeneileg. Az összes apró hangját imádom." (Czupi Áron)

„Az album számomra egy robosztus mérföldkő. Agyasabb zene, és valóban sokszínű, a zenekar repertoárjában újnak számító stílusok keverednek a lemezen. Továbbra is a népzene táplálta és inspirálta a számokat, aminek köszönhetően a népdalok szövegei és az új kabát, amit kaptak, remek légkört, életérzést sugároznak." (Várai Áron)

A zenekar május 28-i lemezbemutatójáról bővebben itt »» »» 

https://www.fono.hu/hu/programok/2022/gobe-lemezbemutato-es-turnezaro-koncert-es-tanchaz-elozenekar-kacaj/

A lemez a Fonó webboltjában itt érhető el »» http://webbolt.fono.hu/gobe.elem