Rendhagyó karanténklip

 „Otthon vagyunk, maradjunk is otthon! Tegyük a dolgunkat, otthon! Tanuljunk, tanítsunk, legyünk együtt szeretetben, türelemben a családunkkal. Adjon ez a zene erőt a kitartáshoz és sok-sok reményt. Küldjünk ezt a muzsikát azoknak is, akik az egészségügyben a határokon és az egész ország területén teszik a dolgukat embertársaikért. Jó egészséget kívánok mindenkinek!”  - mondja Csík János, aki az együttesével rendhagyó karanténklipet készített. A szám címe: Ülök a kávéházban

Csík János és a Mezzo zenekar még csak tavaly adta ki debütáló lemezét a Fonó gondozásában,  Szép a tavasz, szép a nyár címmel, de ebben az évben már a Fonogram-díj jelöltjei között szerepel. A fiatal zenekar élete még csak most kezdődött el, azonban arra, hogy az egész ország előtt élőben is bemutatkozhassanak mégis várni kell a járvány miatt. Mit tud ebben a szorult helyzetben tenni a négy fal közé rekedt művész? Természetesen alkot, mindenki örömére és vigaszára. Így történt ez ebben az esetben is.  A videoklip elején a zene megszólalása előtt a nézőkhöz szóló Csík János is erről beszél. „Otthon vagyunk... tesszük a dolgunkat otthon... szeretetben és türelemmel a családunkkal.” A klipet ajánlással is ellátták. Minden olyan ember számára készítették, akiknek leginkább szüksége van az erőre, a kitartásra, a reményre, s az egészségügyben, a határokon, vagy az egész országban teszik a dolgukat embertársaikért!  

 

A Csík János és a Mezzo friss, lendületes megszólaltatásában a magyar népzenével együtt hangzanak fel a szórakoztató, jó hangulatú dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népzenéhez, ki a könnyűzenéhez, ki pedig a jazz muzsikához áll közelebb. A formáció eredetileg jótékonysági felkérésekre állt össze, a közös muzsikálás öröméből és a közös sikerek nyomán alakult állandó zenekarrá. A dalok – ahogy Csík Jánostól  megszokhattuk – népzenei köntösben szólalnak meg, szerethetően, megidézve a régi és új zenéket, ritmusokat, újragondolva azokat. Éppen ezért színes, újszerű és magával ragadó a zenekar muzsikája, szokatlan és mégis jólesően ismerős. Az együttesben Csík János mellett Kisgyőri Krisztián, Mészáros János, Németh Zsolt, Rácz Gábor és Vadas László muzsikál. 

https://www.youtube.com/watch?v=qiaX9pGQXms&fbclid=IwAR3aZMj2ljwBjg0VWvl5aqqNLN0qdrDd45Dgk15Gd98JfP2YZUKqSt5CfbU