Szimfonikus nagyzenekar a Várkert Bazárban

A Zenélő Budapest idei, hatodik évada egy különleges kultúrtörténeti eseménnyel zárul a Várkert Bazárban: augusztus 30-án, 19 órakor a Várkert Bazár újkori történetében először ad koncertet egy szimfonikus nagyzenekar. Az Öntőház udvarban ezen az estén az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara lép színpadra, Farkas Róbert vezényletével.

A nyáresti koncert programja igényes, mégis könnyed kikapcsolódást ígér. Népszerű operarészletek hangoznak el, Rossini Sevillai borbély-nyitányától Bizet Carmen-szvitjéig. A hangversenyen felcsendül Bizet-től Az arles-i lány-szvit, Mendelssohn Szentivánéji álom Scherzója, valamint a jól ismert csárdás Erkel Ferenc Bánk bánjából.

 

Az augusztus 30-i szabadtéri koncert igazi kuriózum, hiszen a Várkert Bazár történelmi falai között korábban még nem lépett fel szimfonikus zenekar. A historikus helyszín udvara – egyben Budapest egyik legszebb turisztikai látványossága – kiváló akusztikai adottságokkal bír, így méltó helyszíne a klasszikus zenének.

A hangversenyen Farkas Róbert vezényli az 1853-ban, Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát. A fiatal dirigens karrierje az International Lovro von Matačić-verseny harmadik helyezésének, valamint az Opera Award és a Croatian Composer’s Society különdíjának elnyerésével indult, mára pedig Európa legrangosabb együttesei invitálják vendégszereplésre. Az est házigazdája a Bartók Rádióból már jól ismert műsorvezető, Becze Szilvia lesz.