Ultimate Jam sztárokkal a Musikmessén

A Musikmesse és Musikmesse Fesztivál részeként rendezik meg 2019. április 2-án az „Ultimate Jam” című all-star gálát, melynek középpontjában a dobos és zenei rendező, Jost Nickel áll majd. A legmagasabb zenei minőséget Prince egykori basszusgitárosa, Ida Nielsen, a Dead Daisies tagjaként ismertté vált Marco Mendoza, valamint a The Who billentyűse, John ’Rabbit’ Bundrick garantálja majd.

„Az Ultimate Jam a Musikmesse egyik fénypontja, mely a német és nemzetközi zenei élet keresztmetszetét mutatja meg. A fő fellépők a „Musikmesse All Starst” tagjai, egy olyan együttesé, mely kifejezeten erre az estére álla össze Németország legjobb zenészeiből és a nemzetközi szcéna olyan képviselőiből, akik számára ismeretlenek a műfaji határok” – mondta el Wolfgang Weyand, a Musikmesse Fesztivál igazgatója.

A műfaji határok megkerülése kötelező eleme ennek a sztárok egész sorát felvonultató estnek, hiszen a soul ikonikus alakja, Marvin Gaye előtt tisztelgő koncert fellépői (Jost Nickel , Cosmo Klein, Calus Fischer, Till Sahm, Hanno Busch, Peter Weniger és Florin Menzel) egyenként is a legkülönbözőbb műfajokban alkotó sztárokkal játszanak együtt.

Ida Nielson (forrás: NPG Records)

A vendégmuzsikusok egyike a dán Ida Nielsen, aki a modern idők egyik legnevesebb zenészével játszott együtt, amikoris 2010 és 2016 között Prince zenekarában szolgáltaltta virtuóz módon a basszus alapot. A popikon halála óta a basszusgitáros szólókarrierére koncentrál, ha lehet, még nagyobb sikerrel. Legutóbbi, 2018 novemberében tartott turnéja teltházas koncertek egész sorozata hozta.

Teltházas koncertekre lehet számítani akkor is, amikor Anika Nilles ütőt vesz a kezébe. Jelenleg Németország elsőszámú ütőhangszeres virtuóza, a közösségi médiát is segítségül hívva óriási rajongótábort toborzott magának, egyes videói több mint hárommillió megtekintést eredményeztek. A bajorországi születésű zenész kiválóan ötvözi energikus játékmódját lélegzetelállító technikájával, kifinomult ízlésével és kreativitásával. Nevét természetesen nem csak a német, de a nemzetközi ütősvilágban is magasan jegyzik.

Anika Nilles (fotó: Sven Peks)

A Whitesnake-től a Thin Lizzy-n át David Coverdale világszerte mindenhol szívesen zenélnek együtt Marco Mendozával, legyen szó koncertről vagy stúdiófelvételről. Különböző közreműködései mellett szólóalbumát is méltatták a kritikusok. A San Diegóban, Californiában született basszusgitárost mindenhol dinamikus játékáról és stílusok közti kalandjairól ismerik, hiszen ugyanolyan természetességgel játszik jazzt, fúziós zenét, mint világzenét vagy hardrockot. 2013-ban a Dead Daisies együttessel Kubától Ausztráliáig meghódították a világot.

Marco Mendoza (fotó: Manny Dominguez)

Az est egy másik fénypontja lesz az igazi rock legenda, John ’Rabbit’ Bundrick színpadra lépése. A Texasból elszármazott, jelenleg Angliában élő billentyűst a rocktörténelem egyik legsokoldalúbb és legfoglalkoztatottabb zenészei közt tartják számon. Életpályája egy igazi zenei ki kicsoda: olyan együttessekkel és szólistákkal játszott együtt, mint a The Who, a Free, Mick Jagger, Eric Burdon, a Pink Floydból ismert David Gilmour és Roger Water, csak úgy, mint a reggae-legenda Bob Marley, valamint Johnny Nash.

Az „Ultimate Jam” Ida Nielsen, Marco Mendoza, Anika Nilles és John ’Rabbit’ közreműködésével a Frankfurti Vásárcsarnokban kialakított, legmodernebb technikával felszerelt 1500 fős Fesztivál Aréna programjának egyik fénypontja lesz.