Várjon Dénes is fellép az ICMA-díjkiosztó gáláján

Az International Classical Music Awards (ICMA) és a Luzerni Szimfonikus Zenekar meghirdette május 10-ei díjkiosztó és gálakoncert műsorát. A gálán több díjazott, köztük a Tabea Zimmermannal alkott duóban Várjon Dénes is fellép.

A International Classical Music Awards nemzeköti zsűrije, melynek a Gramofon alapító-főszerkesztője, Dr. Retkes Attila is tagja, minden évben díjjal jutalmazza legjobb klasszikus zenei előadókat, menedzsereket, lemezkiadókat. Idén az ikonikus luzerni KKL hangversenyteremben adják át a ICMA-díjakat. A 2019. május 10-ei díjkiosztót gálaműsorral kötik össze, melynek rezidens zenekara a Luzern Sinfonieorchesterlesz, de nyolc szólista és egy kamaraduó is közreműködik az amerikai Lawrence Foster és a finn Leif Segerstam által vezényelt esten.

Várjon Dénes

A koncert többek között szólistaként lép fel Nelson Freire, ICMA-életműdíjas zongoraművész, Javier Perianes (az év művésze), Eva Gevorgian (az év felfedezettje), Matko Smolcic fagottművész (az év fiatal művésze), Albina Shagimuratova szoprán, Chouchane Siranossian és Stephen Waarts hegedűművészek, a csellista Chrsistoph Heesch, valamint a Tabea Zimmerman és Várjon Dénes alkotta duó.

A gálakoncert pontos műsor a következők szerint alakul:

Georges Bizet: Az arles-i lány I. szvit (I. prelűd)

Johannes Brahms: Kettősverseny op. 102 (3. tétel)

Carl Maria von Weber: Fagottverseny op. 75 (2-3. tétel)

Gioacchino Rossini: „Bel raggio lusinghier” a Semiramide című operából

Georges Bizet: Az arles-i lány I. szvit (II. menüett)

Pablo de Sarasate: Carmen-fantázia op. 25

Edward Grieg: Zongoraverseny op. 16, (1. tétel)

Frédéric Chopin: Barcarolle op. 60

Robert Schumann: Märchenbilder zongorára és brácsára op. 113

Camille Saint-Saëns: II. zongoraverseny op. 22 (3. tétel)

Jean Sibelius: Valse triste Kuolemából op. 44

Georges Bizet: Az arles-i lány I. szvit (4. Carillon)