Zenei randevú Valentin napra

Nemcsak a fiatalokhoz és éjjeli baglyokhoz szól ezúttal a BFZ Midnight Music sorozatának Valentin napi programja, hiszen a Fischer Iván magyarázataival, történeteivel színesített koncert most másfél napig megtekinthető lesz online. Az eSzínházon elérhető „zenés randevún” a műsor Mahler 7. szimfóniája lesz.

Kiváló alkalmat kínál a Budapesti Fesztiválzenekar, hogy jobban megismerhessük Gustav Mahlert és 7. szimfóniáját: a máskor éjfél előtt kezdődő, rendkívül népszerű Midnight Music esemény ezúttal online, az eSzínház felületén érhető el, vasárnap estétől. A legtöbbször Fischer Iván által vezetett, fiatalok által kedvelt zenei estekre napok alatt szoktak elfogyni a jegyek, hiszen a BFZ zeneigazgatója érdekes történetekkel, magyarázatokkal teszi érthetővé az adott zenemű kontextusát és üzenetét. A jelenlegi körülmények között az egyébként szokásos babzsákok és laza hangulat a közönség otthonába költöznek, a jegyek száma viszont korlátlan. Az eljátszott Mahler 7. szimfónia pedig meglepően derűs és humoros, amely az éjszaka zenéitől a tündértáncon át a legfényesebb C-dúr ünneplésig kalauzolja a hallgatókat. A különleges koncert február 14. 19:00 órától másfél napon át bármely napszakban megtekinthető lesz az eSzínházon, viszont jegyet venni csak vasárnap 17:20-ig lehet. További információ a bfz.hu/midnight oldalon.

 

(fotó: Kurcsák István)

Aki „csak” a zenére kíváncsi, szombat este Mahler 7. szimfóniája mellett Wagner- és Hugo Wolf-muzsikát is hallhat a Budapesti Fesztiválzenekartól az eSzínházon. A Müpából élőben közvetített koncerten  a nemzetközi klasszikus zenei élet egyik legkeresettebb énekese, Elisabeth Kulman énekel majd. Richard Wagner kora egyik legmegosztóbb személyisége volt, aki két táborba rendezte a zeneszerzőket. A Fischer Iván dirigálta koncerten az őt zenei példaképnek tekintő Gustav Mahler és az egyenesen fanatikus Wagner-párti Hugo Wolf művei kerülnek a német operaszerző előjátékai mellé. 

Február 17-én is izgalmas esti programot kínál a BFZ, szintén Fischer Iván által vezényelt népszerű zeneművekkel: műsoron a népi hangszereken megszólaló Román népi táncok Bartóktól, Schubert „Befejezetlen” 8. és Dvořák szintén 8. szimfóniája.