Mendelssohnék karanténja, s dalok a zongoránál

Kamarakoncert, jazz kívánságműsor, gitárhangverseny, Seress-est is várja az érdeklődőket július 22-től az Óbudai Társaskör kertjében. A fellépők között megtalálni Snétberger Ferencet, Dés Lászlót, Falusi Mariannt, Sárik Pétert, Bősze Ádámot, Fesztbaum Bélát, a Kék Duna Koncert Szalonzenekart, valamint az Aquincum Kvartettet. 

Az Óbudai Társaskör nyári sorozata, a Muzsika a kertben Mozart, Dvořák, Hoffstetter, Schröder és Joplin darabjaival indul, július 22-én este, az Aquincum Kvartett előadásában. 

Egy nappal később Bősze Ádám lép pódiumra, aki arról mesél, hogy 1830 tavaszán a Mendelssohn-gyerekek, Felix, Rebecka és Paul karanténba kerültek. Rebecka ugyanis elkapta a kanyarót, nem sokkal később pedig öccse, Paul és bátyja, Felix is megfertőződött. Egy másik lakrészben, de velük lakott Fanny, aki öt hónapos terhes volt és Wilhelm Hensel, Fanny férje. A fiatalok levélben kommunikáltak; de nemcsak leveleket írtak, hanem zenét szereztek (Fanny és Felix), illetve rajzoltak (Wilhelm) is egymásnak. A veszélyhelyzetben született szövegekből, zenei részletekből állította össze Bősze Ádám bő egy órás előadását, amelyet a közönség a Társaskörben láthat először.

 

Jazzkívánságműsor magyarul, duóban - ez Falusi Mariann és Sárik Péter 24-i estjének címe, amelyen ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, valamint kuplék is békésen megférnek egymás mellett, s a két előadó boldogan csapong stílusok és korok között. 

Az Óbudai Társaskörben nincs nyár Snétberger-koncert nélkül, így a gitárművész 27-én is a közönség elé lép. Ráadásul - mivel mindig telt házakat vonz az előadása - két koncertet is ad ezen a napon, 19 és 21 órai kezdettel. 

Dalok a zongorál a címe annak a Dés László-estnek 29-én, amelyen a művész műveinek születését mutatja be az érdeklődőknek. 

A júliusi sorozatot a közkedvelt Seress Rezső-est zárja, a Dalok a Kispipából. A fanyar, édes-bús slágerek Fesztbaum Bélával és a Berki Sándor vezette Kék Duma Koncert Szalonzenekarral hangzanak fel, 30-án este. 

(S bár az Óbudai Társaskör hangulatos kertjébe tervezik az előadásokat, a produkciók rossz idő esetén sem maradnak el, akkor a Till Ottó-teremben kerülnek színre.)