A zene világnapja Wolf Péterrel

Egy újabb különlegességgel készülnek a zene világnapjára a Miskolci Szimfonikusok. Az együttes immáron hatodik éve szervez ez alkalomból koncertet a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

Wolf Péterrel és barátaival ünnepelnek a Miskolci Szimfonikusok. Az együttes minden évben meglepi a közönséget, valami különlegességgel a zene világnapján. Volt már oratorikus koncert, világzenei lemezbemutató, játszották a Csillagok Háborúja zenéjét ihlető Planéták című zenekari szvitet, tavaly pedig Illényi Katicával ünnepeltek. A Liszt Ferenc-díjas művész nem csak hegedűjátékával, hanem csodás énekhangjával és theremin előadásával is lenyűgözte a közönséget. Idén Wolf Péter és barátai érkeznek hozzájuk a zene világnapja alkalmából. Különleges és népszerű alkotások, valamint eddig még sehol nem hallott darabok is műsorra kerültek, mind-mind a Vuk zeneszerzőjének tollából.

Nagyszerű vendégművészek is érkeznek majd: mint Balog József zongoraművész és Baráti Kristóf hegedűművész, akik mindketten egy-egy versenyművel kápráztatják majd el a nagyérdeműt. Közülük a Hegedűverseny ezen a koncerten hangzik majd el először! De lesz vonószenekarra hangszerelt alkotás és filmzenei ihletésű alkotás is a műsorban. Egy igazán könnyed hangulatú estén vehetnek tehát részt a zenekedvelők október 5-én, a különleges atmoszférájú teremben csodás művészek és a Miskolci Szimfonikus Zenekar jóvoltából!