Barangolás idegen kertekben - Lemezbemutató koncert

Stefán Zsófia fagottművész különleges műsort ad elő január 20-án, 19 órakor a Nádor Teremben rendezett koncerten.

A koncerten ismert és népszerű dallamok csendülnek majd fel Vivaldi Négy évszakjától a Chopin Noktürnökig, a Nimfa panaszától Carmen szenvedélyes táncáig, az egyik legkülönlegesebb hangszer, a fagott tolmácsolásában. Kísérőapparátusként feltűnik majd hárfa, fúvósötös, vonósnégyes, fagott trió, orgona, csembaló, zongora és ütőhangszerek, sőt szerepet kap egy looper pedál is, ami lehetővé teszi, hogy a szólóhangszeres saját magát több szólamban kísérje. A fagott talán sosem volt még ilyen sokoldalú: itt a ragyogó alkalom, hogy szélesebb közönség is közelebbről megismerkedjen vele!

A szomszéd kertje mindig zöldebb - tartja a régi mondás. Ha nem is szebb, de mindenképpen más: üdítően sokféle és gyönyörű virágok, új színek és csodák, amelyek sohasem teremnek egy fagottos kottáskertjében. Milyen érzés megtapasztalni más kertek csodáit? Erről szól a lemez, erről szól ez az este.

Stefán Zsófia a Lengyelországban megrendezett Nemzetközi Michal Spisak (2007) és a Nemzetközi Weidinger Imre (2004) verseny győztese, országos versenyek többszörös díjazottja és győztese. A Corridor Fagott Quartet alapító tagja, 2012 óta a Concerto Budapest zenekar első fagottosa, szólamvezetője. A "Barangolás idegen kertekben" (Exploring Enchanted Gardens) az első szólólemeze.