Bemutatja új lemezét a Zűrös Banda

Öt év telt el a Zűrös banda első lemeze óta, amely rögtön megjelenése után robbantotta a nemzetközi toplistát, felkerült a legrangosabb felületre, a World Music Charts Europe-ra. A zenekarnak ebben az évben volt ideje összerakni az új lemez anyagát, amely régóta érett már - koncerteken, próbákon. Az új albumon előtérbe kerültek a magyar népdalfeldolgozások, magyar nyelvű saját szerzemények, de a balkáni kötődés érezhetően megmaradt, ahogyan a virtuóz hangszerkezelés, a szenvedélyes játék és az egymásra figyelés is. A nehéz évben, de annál több alkotó energával született lemez a 2021 címet viseli, a Zűrös banda június 4-én mutatja be az új zenei anyagot élőben a Fonó színpadán jeles vendégekkel. 

A zenekar tagjaiból, muzsikájukból átjön, amit írnak magukról: “A zenekar alapításban - a tagokat összekötő több éves barátság mellett - leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért.” Kezeik alatt a népzenei témák és dalok (magyar, szerb, macedón, bolgár, román) stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a gyönyörű dallamokat, amik Básits Branka hangján szólalnak meg, többségében magyarul. 

Közreműködők: Básits Branka (ének), Bede Péter (szaxofon, furulya), Babcsán Bence (szaxofon, klarinét, furulya), Varga Kornél (gitár, vokál) Boros Attila (basszusgitár) és Kertész Ákos (dob). Vendégek: Fekete Márton „Kispuma” (brácsa) és  Eredics Dávid (bolgár kaval). 

A koncertről bővebben és jegyek itt »» http://www.fono.hu/hu/programok/ujra-elo-zuros-banda:-lemezbemutato-koncert-731

A koncertre belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges.