Elmarad a XX. Dombos Fest

A jelenlegi szabályozások értelmében a szervezők nem tudják megtartani a 20. Dombos Festet, a Vajdaság legkedveltebb összművészeti fesztiválját, amely a kishegyesi – egykori szemétdombból lett - kulturális helyszínen, a csodálatos fényfestett löszfal alatt mutatja be évről-évre a magyar kultúra meghatározó, de a Vajdaságban még kevésbé ismert produkcióit. Az idei jubileumi fesztivált rendhagyó módon két helyen, a kishegyesi helyszín mellett a palicsi nyári színpadon rendezték volna meg.

Július 18. és 26. között többek között Lajkó Félix, Berecz András és Csík János és a MEZZO, a Parno Graszt, Szabó Balázs triója, Tom White & the Mad Circus, a Novan Experiment, a Gyémánt Bálint trió, a Modern Art Orchestra, a Besh o droM, az Ötödik évszak, Herczku Ági és a Banda, a Dresch Vonós Quartet, a Bazseva, a Fokos és az utánozhatatlan perzsa ütős Berlinből, Mohammad Reza Mortazavi lettek volna a vendégek, több gyerekprogrammal, valamint a Dombos egyik védjegyével, fényfestéssel is készültek, a Flock projekt vertikális táncával is terveztek, amely a Dombos-látvány legkülönlegesebbje, a Dombos Remix pedig a közélet és az irodalom szerelmeseinek adott volna témákat, gondolatokat.

 

"Jelenleg dolgozunk azon, hogy méltó módon megemlékezzünk a Dombos Fest huszadik jubileumáról figyelembe véve a Dombos-szellemiséget, közönségünk igényeit és a tervezett művészek, névsorát.” (Horváth László, a Dombos Fest alapító-művészeti vezetője)

„Nem kockáztatunk. A járvány terjedésének ma reggel közölt adatai alapján úgy döntöttünk, nem tartjuk meg palicsi rendezvényeinket. Elmarad Lajkó Félix gálakoncertje és Berecz András és a Mezzo fellépése is. Szomorúak vagyunk, hogy nem tudjuk ezekkel a páratlan művészekkel közösen megünnepelni a fesztivál huszadik születésnapját, de mindannyiunknak vannak idős és beteg ismerősei, a saját jókedvünkért nem tehetjük ki veszélynek őket. A többi programmal kapcsolatos infókért figyeljétek oldalunkat!” – tették közzé a Dombos Fest facebook oldalán.