Emlékek, érzések, érzetek

A Kerekerdő után megékezett a Kerekutca, Paár Julcsi énekes, zeneterapeuta új lemeze a Fonó gondozásában. 

Becsukom a szemem, és teleszívom a tüdőm levegővel. Gondolatban újra gyermek vagyok, fekszem a fűben a régi kertben, ahol felnőttem. Csiklandoznak a fűszálak. Körülöttem virágillat. Az utca zajos, de csak halkan duruzsol a tarkóm alól. A felhőket nézem, ahogy a magasban fújja őket a szél. Jólesően velük szédülök. Nem történik semmi különös, hiszen nem is csinálok semmit. Mégis érzem minden porcikámban azt a megnyugtató zsongást,… ahogyan áramlik bennem az élet. Létezem.

A képzeletünkben megjelenő képek milliónyi valóság-szilánkból épülnek fel, állnak össze egésszé. Emlékek, érzések, érzetek színezik a belső képet. Amik persze, sokszor távolinak és elérhetetlennek tűnnek, pedig a valóság darabkáit hordozzák. Emlékmorzsák, életszilánkok, érzés-töredékek sokaságát kaptam én is: tucatnyi történetet, élénkre színezett mesét a nagymamámtól, édesanyámtól, és próbálom ezeket továbbadni saját gyermekeimnek. Hiszen minden tapasztalás, emlék belénk ágyazódik, köréjük történetek szövődnek. A meséket így kapjuk, hordozzuk, hogy továbbadhassuk. A Kerekutca szereplői is egy-egy darabka valóságból lettek gyúrva. Sokfélék, valódiak. Van aki különc, van aki bölcs, van aki fél, van aki vakmerő. De egy közös bennük, mind a saját útjukat járják, mely során mernek körbenézni, merik megismerni egymást, elfogadni a másikat. Merik teljességében látni a világot, teljességében élni az életet.” - vallja az énekes, zeneterapeuta. 

A lemez közreműködői: Csernók Klára, Takács Ádám (hegedű), Papp Endre (brácsa), Szabó Dániel (cimbalom), Bede Péter (fúvós hangszerek), Bognár András (nagybőgő, gardon) Könczei Bálint (brácsa), Kiss B. Ádám, Nádasdy Fanni, Tímár Sára (ének), valamint a Biatorbágyi Népi Ének Műhely növendékei.  

A felvételek 2021 februárjában a Pannónia Stúdióban készültek.