Feledhetetlen esték a Fonóban

Két hét szünet után szeptember 2-án újra nyitott a Fonó, pénteken már táncház, szeptember első hétvégéjén pedig a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja töltötte be a házat. Szeptember közepén ismét megrendezik a Fonó Selection fesztivált, de természetesen a Táncházak éjszakája is feledhetetlen estének/éjszakának ígérkezik a Fonóban!

A Novan Experiment ingyenes akusztik koncertjével nyitott a ház szeptember 2-án. Péntekenként – ahogyan az elmúlt időszakban megszokhattuk – táncház várja a közönséget. Szeptember  3-án az Erdőfű volt a házigazda zenekar, de a BorFolk is bekapcsolódott, két banda húzta a talpalávalót felváltva. 10-én a Berka együttes muzsikál moldvai táncházat, mellettük egy vonós banda is vendégük lesz. 

A szeptember 11-e, szombati nap a városban számos helyen a táncházaké, hiszen Táncházak éjszakája lesz! A Pajtában ezen a napon este nyolctól másnap hajnalig Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be. A Színházterembe várják azokat, akik elsősorban nem tanulni, hanem mulatni vágynak. Itt este fél kilenctől Senior táncház veszi kezdetét, tíz után pedig gyimesi, mezőségi és moldvai táncrendek váltakoznak egészen hajnalig a Szigony zenekar és a Budapest Mezőség Band közreműködésével.

 

(fotó: Barcsik Géza)

Számos ingyenes programmal kedveskedik ebben a hónapban is az zeneház, 8-án az Attaca, 9-én a Tárkány Trió lép fel, de ingyenes a szeptember 25-én végre hosszú leállás után újrainduló – a maga nemében hiánypótló - Kamasz Táncházon való részvétel is.

Ahogy minden évben, idén is megrendezik a Fonó Selection fesztivált szeptember 14-étől, este koncertekkel és táncházakkal, napközben szakmai programokkal. A koncertprogramban  többek között a Magyar banda, Petrás Mária, a Meybahar, a Dresch duó, az Ötödik évszak, a Tárkány Művek, Vizeli Máté és Balogh Melinda lép fel, de sor kerül az Ephemere duó bemutatkozására és táncházakra is. Adatközlőket is hívtak a szervezők, ezúttal Magyarlapádról érkeznek majd énekes és táncos mesterek a rendezvényre.