Jazz-session a Fonóban

A kocsmazenélés hagyományát Magyarszágon is megteremtő kezdeményezés keretében az amatőr népzenészek után most már a jazz szerelmeseit is várja a Fonó.

Az ír közösségi kocsmazenélés hagyományának mintjára a Fonó idén elindította Fonó session néven új sorozatát, ahol az egyazon zenét kedvelő, művelő amatőr zenészek összegyűlnek egy közös örömmuzsikálásra. Ezeket az alkalmakat profi zenészek vezetik és alkalmanként csatlakoznak további ismert muzsikusok is, a találkozóknak azonban nem kurzusjellege van, hanem szabad, kötetlen együttzenélésről van szó.  A sessionökre nem profi zenészeket várnak, bárki csatlakozhat, aki szereti és valamilyen szinten műveli a jazzt. Nincs oktatás, javítás, ki-ki becsatlakozik ahol tud és szeretne, a kocsmazenélés etikettje szerint a többiek igyekeznek erre lehetőséget adni, teret engedni egymásnak.

A szeptemberben indult sessionökön eddig a moldvai, a gyimesi, az ír, a padkaporos-tekerős és a görög zenék kedvelői találtak otthonra.

Szeretnék mielőbb elindítani a jazz-sessionöket is. Ehhez keresnek és várnak olyan jazz-zenészeket, alkalmi jazzmuzsikusokat, akik örömmel csatlakoznának egy ilyen kötetlen közösséghez, mint a jazz-sessionök alapító tagjai.

A jelentkezéseket, kérdéseket a fono@fono.hu e-mail címre várják 2018. október 31-ig.