Karanténestek a BFZ-vel

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket, amiket a zenekar próbaterméből közvetítenek, azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni.

Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója így foglalta össze a Karanténkoncertek lényegét: „Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább.”

 

Polónyi Ágnes

 

A BFZ arra kéri a hallgatókat, ha tehetik, támogassák a zenekar tagjait, akiknek a sorozatos koncertlemondások komoly bevételkiesést jelentenek.

A Karanténestek megtekinthetők a www.bfz.hu oldalon és a zenekar Facebook-oldalán – amíg lehetséges -- minden este 19:45-kor.

Ma este katalán népdal, népzenei trió, Saint-Saëns Hattyúja, Villa-Lobos A fekete hattyú dala című darabja, valamint Beethoven c-moll vonósnégyese szerepel a programban Polónyi Ágnes, Kertész György, Lesták Bedő Eszter, Sipos Gábor, Rajncsák István, Mahdi Kousay, Kádár István, Szabó András és Fejérvári Zsolt előadásában. 

Kedd este Mozart és Schumann műveit hallgathatják meg az érdeklődők, szerdán pedig Michael Haydn D-dúr divertimentója és Mendelssohn a-moll vonósnégyese hangzik fel a BFZ művészeinek előadásában.