Mesterkurzusok a Fesztivál Akadémián

Idén első alkalommal a Fesztivál Akadémia Budapest mesterkurzusaira jelentkező növendékek nemcsak a fesztivál művészeinek kamaraóráin vehetnek részt, hanem a legnagyobb professzoroktól kaphatnak magánórákat. Mindezt jutányos áron, számos extrával kiegészítve. És várják a műkedvelő muzsikusok jelentkezését is.

Mire jó egy mesterkurzus? A legnagyobbaktól kaphatsz útmutatást a továbblépéshez, ellesheted mesterfogásaikat, megismerkedhetsz szakmai szemléletükkel. Mentoraid segítségével elmélyülhetsz az éppen elemzett mű rejtelmeiben. Egy kamarazenei mesterkurzus együttműködésre tanít: kapcsolatokat teremthetsz a világ különböző tájain élő zenésztársaiddal, rátalálhatsz jövőbéli partnereidre. A lelkiismeretes munka jutalmaként együtt muzsikálhatsz kedvenc mestereiddel a Fesztivál Akadémia Budapest koncertjein!

A Fesztivál Akadémián olyan kiváló művészek adnak magánórákat, mint David Geringas, litván csellóművész, Msztyiszlav Rosztropovics egykori növendéke, Wilfried Strehle, német brácsaművész, a Berlini Filharmonikusok szóló brácsása 1983 és 2013 között, Rinat Ibragimov, orosz nagybőgőművész, a London Symphony Orchestra egykori szóló bőgőse, a Guildhall School tanára, Perényi Eszter a Zeneakadémia Vonós Tanszékének egykori vezetője, hegedűsök generációinak mestere. A magánórákon kívül kamarakurzuson is részt lehet venni, a kamaraórákat a fesztiválon fellépő művészek adják, így a kurzusrésztvevők többek között Shlomo Mintztől, Kokas Katalintól, Kelemen Barnabástól, Maxim Rysanovtól, José Gallardótól, Balog Józseftől is tanulhatnak.

A mesterkurzuson résztvevő diákok kamaraórákon is részt vehetnek a fesztivál művészeivel, s lehetőségük nyílik matinékoncerteken közösen fellépni velük, továbbá ingyen látogathatják a Fesztiválakadémia koncertjeit a Zeneakadémia Nagytermében, és kedvezményes jegyet válthatnak a fesztivál egyéb programjaira.

A jelentkezési határidő 2019. június 15!