Musikmesse 2018 – másodszor is Guitar Camp

A világ legjobb gitárosai egy helyen: a Musikmessén tavaly első alkalommal megrendezett Guitar Camp 2018. április 11. és 14. között újra kiváló zenészekkel, a „Blood, Sweat & Tears” teremben várja az érdeklődőket.

A Guitar Camp lehetőséget nyújt a közönségnek, hogy a koncertkörülményeknél sokkal közelebbről figyelhessék meg a művészek képességeit, személyiségét.

A látogatók találkozhatnak Jeff Waters-szel, az Annihilator gitárosával, az keményebb a hangzások szerelmesei Mattias ’IA’ Eklundh (Freak Kitchen) gitározását hallgathatják, de jön még az osztrák népzene sztárjának, Andreas Gabaliernek gitárosa, Alen Brentini, és a kanadai „varázsló”, Nick Johnston is.

Jeff Waters, a kanadai Annihilator zenekar vezetője a 2017-es Guitar Camp legjobbjai közt szerepelt, a trash metal-legenda most visszatér a rendezvényre. A „Riffer” néven is ismert zenész, hazájában a metal zenészek egyik legismertebbje, több lemezt adott el, mint bárki más ebben a műfajban.

Jeff Waters (fotó: Messe Frankfurt GmbH / Jean-Luc Valentin)

Kreatív szövegekkel és virtuóz gitárjátékkal fűszerezett experimentális hard rock: ez a Freak Kitchen, Mattias ‘IA’ Eklundh zenekara. A svéd együttes 8 albumot és egy kislemezt jelentetett meg, a „Freak of the Week” című videójukat milliók tekintették meg YouTube-on. ’IA’ olyan ikonikus metalzenekarokkal is játszott együtt, mint a Soilwok vagy az Evergrey.

Andreas Gabalier gitárosaként Alen Brentini jelenleg a német zene szcéna egyik legsikeresebb gitárosa. Több, mint öt éven át játszott a Folk Rock ’n’ Roller teltházas turnéi. Horvátországi születése révén Richi Kotzennel, Mike Terranával és Marco Mendozával a mediterrán térségben is sikeres projektekben vett részt.

Az elmúlt években kevesen tudtak instrumentális zenével olyan rajongótábort kialakítani, mint Nick Johnston, ami azért is különleges, mert a gitáros kifejezetten zenészeknek való zenét játszik. Gitárosok ezreinek nyújt inspirációt. Tudását nem tartja meg magának, örömét leli a tanításban, rendszeresen tart workshopokat, nyilvános előadásokat, s most a Guitar Camp látogatói is megismerkedhetnek kifinomult játéktechnikájával.