Művésznők uralják az új évadot

A Filharmónia Magyarország Budapesti bérletében, az Unikum új évadában még színesebb programokkal találkozhatnak a klasszikus zenét kedvelők. A középpontban ezúttal a művésznők állnak. A háromalkalmas bérlet páratlan koncertélménnyel és kuriózumokkal várja a közönséget.

A bérlet egyik különlegessége abban rejlik, hogy nyitóhangversenye a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Verseny kiemelt programja. Szeptember 16-án a Concerto Budapest mellett a  világhírű Olga Kern zongoraművésznőt köszönthetik, aki egyben a verseny zsűritagja is. Előadásában Rachmaninov 2. zongoraversenyét hallhatják. Ezenkívül Liszt Mephisto keringőjének zenekari átirata is szerepel a műsorban, valamint Csajkovszkij 6. „Patetikus” szimfóniája. Az est karmestere Keller András.

 

(Olga Kern - fotó: Chris Lee)

December 10-én egy igazi visszatérő játszik a zongorán! Maria João Pires ötéves korában adta első koncertjét, hétévesen már Mozart-zongoraversenyeket mutatott be nyilvánosan. A nemzetközi hírnevet 1970-ben szerezte meg, amikor Brüsszelben megnyerte Beethoven születésének kétszázadik évfordulója alkalmából rendezett zenei versenyt. Érdekesség, hogy a varázslatos zongoraművésznő 2017-ben bejelentette, abbahagyja a koncertezést. Most mégis az Unikum bérletben köszönthetik a Verbier Fesztivál rezidens kamarazenekarával, mely együttesnek Takács-Nagy Gábor a zeneigazgatója. 

Végül az új évben még egy csodálatos hangversenyen vehetnek részt. 2022. február 17-én a Nemzeti Filharmonikus Zenekart üdvözölhetik a Zeneakadémia színpadán. 

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában, az ismert jegyirodákban, a hangverseny helyszínén, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.