Ötödik Évszak: Ne rejtsd el

Ne rejtsd el című lemezének bemutató koncertjét tartja október 31-én az Ötödik Évszak, akik a napokban léptek fel a világzene éves legjelentősebb eseményén, a WOMEX-en, amelyet idén online rendeztek meg. Koncertjüket a Müpából az egész világon követték a womex webes felületén a világzenei szakemberek, fesztiválszervezők, újságírók, zenei szerkesztők. A zenekar Ne rejtsd el című albuma október 27-étől kapható a Fonó webboltjában, a terjesztőknél és digitális terjesztésben. 

A világzene hazai és nemzetközi porondján is a trónkövetelőkön a sor, hogy kijelöljék a műfaj XXI. századi határait, meghatározzák szerepét. Az Ötödik Évszak első albuma – válaszként a kihívásra – pozitív, játékos, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zenét ajánl, elidőzve a Budapest-Párizs kulturális tengelyen. A soknemzetiségű Kárpát-medence lírai dallamai és népköltészete József Attila, Szép Ernő, Csoóri Sándor és Victor Hugo költeményeivel egységes szövetté válnak az albumon. Zenéjükben a kétnyelvűség, mint pikáns szín jelenik meg, a Szajna-parti séták és a kanyargós Tisza hangulatát egyaránt megidézve, megszólítva és megszelídítve a hallgatóságot. 

 

A zenekar tagjai több formációban (Lajkó Félix, BudafolkBand, Dresch Vonós Quartet, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről. Több éves tapasztalat ötvöződik ebben a felállásban. Pozitív, játékos, emberközpontú gondolatok. A zenekar énekesnője Izabelle Caussanel (F-HU), aki sajátos világával színezi a zenészek stílusát. Akusztikus emberzene világi felfogásban. Legújabb lemezük anyagát mutatják be ezen a koncerten.

A zenekar tagjai: Izabella Caussanel (ének), Hegedűs Máté (hegedű), Csoóri Sándor “Sündi” (brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének), Zimber Ferenc (cimbalom), Szabó Csobán Gergő (bőgő, ének). A lemezen közreműködik: Takács Ádám (hegedű). 

Október 31-én 20.00-kor lemezbemutató koncert a Fonóban: http://www.fono.hu/hu/programok/otodik-evszak-koncert-tavasz-locsolobal:-mera-gipsy-band-385

A lemez a Fonó webboltjában október 27-étől: http://webbolt.fono.hu/