Sikerlemez lett a Besh o droM 20

Közzé tette májusi listáját a World Music Charts Europe wmce.de oldalán. A világ legrangosabb világzenei toplistája havonta validálja a lemezeket, 27 ország 50 világzenei szakemberének szavazatai alapján kerülhet ide album a legjobb 20 közé. A Besh o droM 2019 februárjában megjelent, jubileumi lemeze már korábban is remek kritikákat kapott, illetve felkerült a régió zenéit szemléző balkan World Music Chartsra, azonban a nemzetközi piac talán legnagyobb „seregszemléje” kétségtelenül a WMCE toplista, most pedig itt is bizonyított: az előkelő 11. helyre sorolták a szakemberek. 

Impozáns kivitelű az ikonikus világzenei formáció, a Besh o droM 20. jubileumi albuma, a tőlük már megszokottan magával ragadó energiájú zenei anyagot ezúttal Kardos Gábor csodálatos koncertfotói kísérik keményfedeles, impozáns kötetben. 

„Kardos Gábor koncertfotóin áthallatszik a muzsika, látja, és láttatni tudja a zenét. Egyszer csak ott állt az első sorban szerényen mosolyogva, és csak másnap tudtuk meg, milyen kíméletlenül exponál. Amit kimerevít, mozgásban marad, ami elhangzott, tovább zeng a képein.” – írják a lemezborítón.

 

Ami a zenét illeti, ott sem csalódunk: Táncba visznek, megpörgetnek, magasba emelnek bennünket, a remek muzsikusok egymás alá „adják a lovat”. Szép szólók, zenei poénok, amiket megint magunkkal vihetünk, hogy a következő koncerten is telitorokból énekeljük együtt. 

A Besh o droM 20 éve élvonalbeli zenekar, ez az évtizedek alatt nem változott. A jubileumi albumon 12 dal – avagy „beshodromosan” csocsek – található, amelyből árad az életerő és energia. A zenekari tagok három különböző országban élve és alkotva példaértékűen tartják egybe a zenekart, és művelik azt a zenei stílust, amely már jellegzetesen a Besh o droMé. 

Az album elérhető a Fonó webboltjátban: http://webbolt.fono.hu/hu/beshodrom.20 és megvásárolható a terjesztőknél.