Szombaton nyit a Fonó Terasz

A szabályozások szerint a szabadtéri Terasz szombaton kinyit. A rendezvények még nem, de vendéglátásuk elindul és nagyon készülnek erre a nyitónapra. 14.00-től várnak mindenkit egészen este 21.00-ig. A háttérben természetesen Fonós lemezek szólnak majd, így ha egyelőre élő koncerteket nem is rendezhetnek, a kedvenc zenéik felhangzanak. Azt kérik a Teraszra érkezőktől, hogy tartsák be a maszkviselésre és beltéren tartózkodásra vonatkozó szabályokat. A Fonó koncertjei továbbra is az online térben folytatódnak, a megszokott rendszerben. 

A Fonó online koncertjeit ingyenesen lehet követni a Fonó facebook oldalán. Április 24-én, szombaton 19.30-tól a Fonó Tavasz sorozatában Guessous Mesi magyar-marokkói énekes és Arif Erdem Ocak török gitáros lép fel. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a török énekmondók, az ásikok misztikus világába, majd ezt követően ízelítőt kaphatnak Mesi legújabb, „Átváltozás - Sorsok & Dalok” című lemezéből. 

Részletek itt »» http://www.fono.hu/hu/programok/fono-tavasz:-guessous-mesi-arif-erdem-ocak-718

 

Április 27-én folytatódik a Könnyen érthető jazz Tóth Viktorral, amelynek már a 4. részére kerül sor. Tóth Viktor szaxofonművész 'koncert–beszélgetése' a jazz száz évéről élő zenével, audió- és videórészletek bemutatásával, illetve azok magyarázatával a közönség kedvence lett, márciusban kezdődött a Fonó Tavasz online sorozatában, utolsó alkalmára május 5-én várnak mindenkit a virtuális térben. A sorozat különlegessége, hogy a koncertalkalmakon a közönség beavatást kap a jazz történetébe, stílusjegyeibe - az elhangzó számok pedig példaként szolgálnak. Kommentárok segítségével egyfajta kulcsot kap a hallgató a jazz megértéséhez, a zene mélyebb felfogásához és élvezetéhez. 

Az összes rész visszanézhető ingyenesen utólag is a Fonó facebook oldalán és Livefromfono YouTube csatornáján

Április 30-án 21.00 órától, a Nemzetközi Jazznap alkalmából Geröly Tamás (ütőhangszerek) és Tóth Viktor (fúvós hangszerek) lép fel együtt a Fonó Tavasz online sorozatában. A Nemzetközi Jazznaphoz a Fonó minden évben csatlakozik egy – a hagyományok szerint ingyenes – koncerttel, melyet idén minden helyszín online rendez meg. Geröly Tamás a magyar improvizatív jazz kiemelkedő alakja, művészetében a magyar népzenei ritmusvilág, az improvizatív jazz és a kortárs zene szintézisére törekszik, s Geröly egyéni ritmusnyelvet alakított ki. Tóth Viktor számára nem léteznek stílusok, csak szívből jövő muzsika. Zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáját ragadja meg, zenéje kreatív és áradó, a jazz spirituális aspektusával átszőtt. A két nyitott gondolkodású zenész találkozásából soha nem volt zene születik meg ezen az estén, mely a magyar népzenével, a mesterek hagyatékával, az örök szépséggel rokon. 

Részletek itt »» http://www.fono.hu/hu/programok/fono-tavasz:-geroly-tamas-toth-viktor-719