Újra francia színpadon a Miskolci Szimfonikusok

Augusztus 13-án egy rangos fesztivál zárókoncertjén játszik a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Provence-ban. Az elmúlt két évben ez a harmadik franciaországi szereplése a zenekarnak.

Augusztus 12-én indul a Miskolci Szimfonikus Zenekar Sisteronba, ahol egy több évtizedes múltra visszatekintő művészeti fesztiválon, a Les Nuits de la Citadelle-en muzsikálnak majd. A közel egy hónapos rendezvény zárókoncertjén lép majd színpadra a miskolci együttes. Az est hegedű szólistája Sayaka Shoji, a zenekart új művészeti vezetőnk, Antal Mátyás vezényli.

Az együttes újra megmutatta magát a nemzetközi színtéren, s egyre több felkérést kapnak külföldi szereplésekre. 2016 őszén Párizsban, 2017 márciusában Nottinghamben, 2017 őszén Athénban, 2018 februárjában a párizsi Champs-Elysées Színházban játszottak, most Dél-Franciaország az úti cél, de következő évadokra is vannak már külföldi megkereséseik. Előreláthatólag 2019-ben is szerepelnek majd határon túli pódiumon, januárban Olaszországban, Ravennában muzsikálnak. Az együttes örömmel tesz eleget a turnéfelkéréseknek, hiszen ez szakmailag és emberileg is nagy élményt jelent számukra.