Fiatal zongoraművészek a Bartók Házban

Újra várják az érdeklődőket az „MVM Koncertek – A Zongora-sorozat” hangversenyei. Hét kiemelkedő tehetségű, fiatal magyar művész szólóestjének ad otthont július 28-a és szeptember 8-a között a Bartók Emlékház, keddenként, este 6 órától.  A fellépők: Csabay Domonkos, Rafael Mário, Balogh Tamás, Balogh Ádám, Balázs-Piri Soma, Váradi László és ifj. Balázs Elemér.  

Az MVM által támogatott Junior Prima Díjasok hangversenysorozat kiemelkedő tehetségű fiatal zeneművészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget. A sorozat 2020. nyarán folytatódik a Bartók Emlékházban. A nyári, első koncerten, július 28-án Csabay Domonkos Bach-, Beethoven-, Liszt- és Ravel-műveket szólaltat meg. A sorozat többi estjén Rafael Mário, Balogh Tamás, Balogh Ádám, Balázs-Piri Soma és Váradi László játékát hallgathatják meg az érdeklődők. A nyári sorozat utolsó koncertjére szeptember 8-án kerül sor, ifj. Balázs Elemér főszereplésével. 

Az MVM Koncertek koncertjei közül több esemény is elmaradt a világjárvány miatt. A nézők kárpótlására a nyáron 21 rendkívüli hangversenyt rendeznek.  A Bartók Emlékházban rendezendő 7 koncerten 60-60 néző vehet részt. A jegyeket az elmaradt koncertek helyett is igényelhetik nézőik a regisztrálás sorrendjében. A jegyek ára egységesen 4.000 Ft. A bevétellel a fiatal művészeket is támogatják. A tavasszal elmaradt Rafael Mário-est jegyei bármelyik koncertre becserélhetők.

 

(Csabay Domonkos)

A koncerteken maszk viselése ajánlott! Családtagok ülhetnek közvetlenül egymás mellett, egyébként a rendezők törekednek a székek közötti megfelelő távolság biztosítására. A jegyvásárlókat is kérjük, jelezzék a megnevezett e-mail-címen, hányan szeretnének egymás mellett ülni. Pontos információ a koncertekről a www.azongora.hu honlapon olvasható. Regisztráció a koncertekre: az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.